Forma-1

Hamilton elismerte hibáját

A McLaren világbajnoka egy interjúban elismerte, hogy F1-es karrierje kezdetén rosszul mérte fel a csapaton belüli helyzetet, de idén már nem fogja elkövetni ugyanezt a hibát.

Lewis Hamilton 2007-ben mutatkozott be a Forma-1-ben. A McLarennél a csapattársa a kétszeres világbajnok Fernando Alonso volt, akivel nem igazán jött ki a fiatal brit, és a spanyol egy év után ott is hagyta a wokingi csapatot. „Félreértelmeztem, félreértettem a csapat működését és céljait” – nyilatkozta a BBC-nek Hamilton.

„Idén azonban minden másképp lesz, nem fogom elkövetni újtra ugyanazt a hibát. Jenson Buttonnal mindig is jól megértettük egymást, remek csapatot fogunk alkotni” – mondta a brit pilóta, aki a napokban jelentette be, hogy a jövőben már nem édesapja egyengeti a karrierjét.

Hamilton határozottan cáfolta azokat a híreket,hogy az elmúlt években előnyben részesítették volna a McLarennél. „A csapat mindig arra törekedett, hogy a két pilóta hasonló csomagot kapjon” – így a 25 éves brit, akinek mindkét eddigi csapattársa, Alonso és Heikki Kovalainen azt állította, hogy Hamiltonnal kivételeztek az istálló vezetői. A brit szerint viszont csak arról van szó, hogy a gyengébben teljesítő pilóta nem tudja feldolgozni a helyzetet, és dühében meggondolatlanul nyilatkozik.

Az interjúban Hamilton arról is beszélt, hogy nagyon várja már a szezonnyítót, ahol végre összemérheti az erejét Michael Schumacherrel: „Nyilván más lenne a fiatal, sikerre éhes Michaellel összecsapni, de biztos vagyok benne, hogy most is ugyanoly gyors lesz mint régen.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik