Foci

Kleinheisler László ára egy év alatt a többszörösére nőtt

December óta folyamatosan témát szolgáltat a hír, miszerint Kleinheisler László az orosz bajnokság élcsapatához, a Zenit Szentpétervárhoz tart.

Orosz sztárcsapatban folytathatja Kleinheisler László
Nem akárki nézte ki magának a 23-szoros magyar válogatottat.

A magyar középpályásról hétfőre már több kazah portál is tényként közölte: másfél millió euróért szerződik majd új csapatába.

Ez egyszersmind azt jelenti, hogy az Asztana játékosának pontosan a duplájára nőtt az értéke: a transfermarkt adatai szerint ugyanis 750 ezer eurót fizetett érte napra pontosan egy éve a kazah bajnok.

Ha visszaforgatjuk az idő kerekét, Kleinheisler csak szenvedett a Werder Bremennél és bár sokat reméltek tőle a németek, végül hamar lemondtak róla. Ekkor jött az FC Asztana, amely boldogan elhappolta a magyar focistát. Kleinheisler itt kivirágzott, alapember lett és a Bajnokok Ligája-selejtezőben és az Európa Ligában is szerepelt.

Guilherme és Kleinheisler László harcol a labdáért a Bajnokok Ligája-selejtezőjében Fotó: Rafal Oleksiewicz PressFocus

Hogy mennyire sokra tartják a válogatott futballistánkat jól mutatja, hogy az orosz euro-football.ru azt írja róla, a másfél milliónál is magasabb összeget sem sajnálna érte a Zenit.

A kazah klubjában kulcsemberré váló, az Európa Ligában is bizonyító Kleinheisler szerződtetése némileg kockázatos, miután a Werder Bremennél nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Másfél millió euró viszont nem pénz a Zenit számára, és egy viszonylag fiatal játékos megér ennyi rizikót

– írják az oroszok.

Kleinheisler László piaci értéke egyébként az utóbbi két évben indult robbanásszerűen:

  • 2016-ban a Werder Bremen 250 ezer eurót fizetett érte a Vidinek, ám ezzel szinte rögtön a duplájára nőtt játékjogának értéke
  • 2016 nyarára még jobb benyomást tett, eddigre egymillió euróra taksálták az árát
  • A ferencvárosi kölcsönszerződésére 700 ezerre esett az értéke 2017-ben
  • Az Asztana játékosaként csak fölfelé szalad az értéke, jelenleg másfél millióra saccolja a transfermarkt is

Mindezek ismeretében érdekes lenne megtudni, mennyit lenne hajlandó áldozni a magyar játékosra jövendőbeli klubja. Erre sajnos vajmi kevés esélyünk van, ám ennek ellenére úgy tűnik, Huszti Szabolcs és Dzsudzsák Balázs után újabb válogatott labdarúgó igazol az orosz ligába.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik