Foci

Világbajnok játékost ajánlgatnak a Real Madridnak

Nabil Fekirt és a friss klubvilágbajnok Real Madridot már a nyáron összehozta a sportsajtó, de a francia középpályás végül marad klubjában, az Olympique Lyonban. A Marca ugyanakkor most arról ír, hogy nincs lezárva az ügy, nem kizárt, hogy a 25 éves labdarúgó már a télen a spanyoloké lesz.

Ezt leginkább a lyoni klubelnök szeretné.

Jean-Michel Aulas úgy matekozik, hogy most, vagy legkésőbb a nyáron tudná a legtöbb pénzt kihozni a játékosból. Fekir szerződése 2020-ig szól Lyonban, és, ha nem hosszabbít (márpedig nagyon úgy fest, hogy nem fog), úgy nehéz helyzetbe hozza a csapatot. Aulas épp ezért megkereste a Real Madridot a Marca szerint és felajánlotta nekik a csapatkapitány játékjogát.

Pénzről egyelőre nem szólnak a hírek, de a Transfermarkt alapján most 70 millió euró körül mozoghat Fekir értéke, ami az elmúlt időszakok átigazolásait nézve még nem is egy földtől elrugaszkodott összeg – az európai topfociban természetesen. A Liverpool a nyáron 60 millióért vitte volna, azt az ajánlatot lesöpörték a franciák az asztalról, a Lyon pedig azóta már olyan skalpokat gyűjtött be, mint például a Manchester Cityé a BL-ben, az angliai 2-1-es győzelem során Fekir gólt lőtt és gólpasszt adott.

Egy kis Fekir-show:

Nabil Fekir több akadémiát is megjárt gyerekkorában, 2011-ben került aztán a lyoni utánpótlásba, onnan verekedte be magát az első csapatba és lett annak csapatkapitánya. Ez a hatodik szezonja az OL-ben, eddig 170 mérkőzésen 64 gólja van, de elsősorban a játékszervezés a feladata, épp amiatt szeretné megszerezni őt a Real is, idővel átvehetné a 33 éves Luka Modric helyét a középpályán.

Sokan egyébként az új Zinédine Zidane-nak tartják, és amikor a francia legenda a Real edzője volt, már akkor le akarta igazolni a középpályást.

Fekir 20-szoros francia válogatott, 2015-ben mutatkozott be a csapatban, de egy sérülés miatt nem lehetett ott a hazai Eb-n. Az oroszországi világbajnokságra kivitte magával Didier Deschamps, de jellemző a francia válogatott támadósorának erősségére, hogy csak csereként játszott a vébén, összesen 68 percet volt a pályán hat mérkőzésen – a döntőben kilenc percet kapott.

A Real Madrid és a Liverpool mellett a Chelsea is szeretné őt megszerezni, úgyhogy az átigazolási szezon közeledtével alighanem egyre többet fogunk majd hallani Fekirről. Ugyanakkor kicsit tartanak is tőle az edzők, ugyanis volt már egy komoly térdsérülése, a 2015-16-os idényben összesen játszott kilenc meccset.

És hogy ki örülne a legjobban annak, ha télen elhagyná a Lyont? A Barcelona, amely a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében épp a Lyonnal került össze és aligha bánná, ha a rivális elveszítené a párharc előtt a legfontosabb játékosát.

Nyitókép: Aurelien Meunier/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik