Foci

Hivatalos: nem játszik Amerikában bajnokit a Barca

Az FC Barcelona vezetősége különleges gyűlést hívott össze hétfőn, melyen többek között újra megvizsgálták annak lehetőségét, hogy Miamiban kerüljön sor a Girona elleni bajnokira.

A Barca és a Girona is Amerikába menne
A két csapat bajnokiját az Egyesült Államokban rendeznék meg, a klubok pártolják a javaslatot.

Az ügy régóta húzódik, sokan különböző állásponton voltak a témában, végül a hétfői találkozó végén úgy döntött a katalánok elnöksége, visszavonják az ajánlatot.

Az FC Barcelona vezetősége megállapodott abban, hogy visszavonják az ajánlatot, amely szerint a Girona FC elleni bajnokit Miamiban rendeznék, mivel nem született időben megállapodás. Ennek ellenére az FC Barcelona szívesen játszana La Liga-mérkőzést Miamiban, a bevételt pedig egyenlő arányban osztaná szét a Primera División és a Segunda División tagjai között, a jegybevételt és a televíziós közvetítés jogát egyaránt.

– áll a Barca rövid összefoglalója a hivatalos honlapon.

A közleményből egyúttal azonban az is kiderül, hogy amennyiben a jövőben lenne hajlandóság a megvalósításra, a katalánok boldogan teljesítik a kérést. A javaslatot a két egyesület támogatta, a spanyol liga elnöke vonakodott, az UEFA vezetője viszont hallani sem akart róla.

Nyitókép: Cristina Quicler / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik