Foci

Szeptember közepe óta először nyert a Kisvárda az NB I-ben

Nem kényeztették el a nézőket az NB I 16. fordulójának szombati játéknapján. A kora esti négy mérkőzésen összesen négy gól esett, ebből azonban az egyiket Horváth Zoltán szerezte a Puskás Akadémia abszurd hibáját kihasználva, amivel három pontot szerzett a Kisvárda.

Az újonc utoljára szeptember 15-én, a Haladás 4-1-s legyőzésekor tudott győzni az élvonalban, de pontot is csak október végén szerzett, a MOL Vidi FC elleni 2-2 alkalmával.

Üröm a várdai örömben, hogy még így is kieső helyen áll a csapat, amely egy pontra van attól a Diósgyőrtől, amely 1-1-re végzett a sereghajtó Haladással. Szintén nem született döntés a Mezőkövesd-Újpest bajnokin, ez főleg Filip Pajovics érdeme, aki büntetőt fogott. Végül nem is esett gól a találkozón.

Az MTK otthonában viszont igen, egy nem túl látványos meccsen gyorsan gólt szerzett Varga Kevin, ami ki is tartott a meccs végéig. Nagyon szeretett volna egyenlíteni a hazai csapat persze, az utolsó percben még a kapus is előre szaladt egy szöglethez fejelni, a próbálkozását viszont a gólvonalról kivágta egy DVSC-védő, így maradt az 1-0.

Eredmények – NB I, 16. forduló

Haladás – Diósgyőr 1-1
Kisvárda – Puskás Akadémia 1-0
Mezőkövesd – Újpest 0-0
MTK – Debrecen 0-1

Nyitóképen Lencs László lövését védi Nagy Sándor az MTK-Debrecen bajnokin. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik