Foci

Itt az ítélet a Dortmund buszát ért robbantás ügyében

11 hónapos tárgyalást követően ítéletet hoztak annak a férfinak az ügyében, aki 2017 áprilisában robbanószereket helyezett el a Borussia Dortmund meccsre igyekvő buszának útvonalán, amelyek felrobbantásával a buszban komoly károkat, az egyik játékosnál, Marc Bartránál sérülést okozott.

A csak Sergej W.-ként ismert 29 éves férfi esetében az életfogytiglan is benne volt a pakliban, ám végül megúszta 14 évnyi börtönbüntetéssel.

A vád 28 rendbeli gyilkossági kísérlet miatt szerette volna a legsúlyosabb büntetést, a védelem álláspontja szerint viszont nem akart senkinek sem ártani, és 10 év alatt kellett volna kapnia.

Sergej bevallotta, hogy a támadással csak nyerészkedni akart a tőzsdén. Úgy gondolta, hogy a részvények be fognak zuhanni. A vádlott mindent bevallott, de azt tartja, hogy a robbanóanyagot direkt olyan távolságra tette, hogy az ne okozzon túl nagy kárt a járműben.

Több játékos és még a Paris Saint-Germain jelenlegi vezetőedzője, Thomas Tuchel is tanúskodott. Előbbiek közül páran a mai napig megrezzennek egy-egy hangosabb dörrenésnél, utóbbi szerint pedig maradt volna a klubnál, ha nincs az az eset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik