Foci

A magyar futballfejlesztések lenyűgözik az UEFA elnökét

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke a szlovéniai SPORTO konferencián beszélt az európai labdarúgás jövőjéről. Az nso helyszínen lévő külsős munkatársának hazánk labdarúgását firtató kérdésére elmondta, a Magyar Labdarúgó Szövetséget egy nagyon sikeres elnök vezeti, az infrastrukturális fejlesztések lenyűgözőek, a kormány rengeteget segít.

Számomra az infrastruktúra az első lépcső, utána jöhet a siker, de nem egyik napról a másikra. Nincs olyan, hogy felépítesz egy stadiont, és a következő években már világbajnok vagy Európa-bajnok leszel. Viszont a magyarok jó munkát végeznek, támogatjuk önöket, és le vagyok nyűgözve. A magyar futballfejlesztés követendő példa lehet a kisebb országok számára

– mondta Aleksander Ceferin. Az UEFA elnöke kitért arra is, szerinte

  • a Nemzetek Ligája hatalmas siker lett, még annál is nagyobb, mint amire számítottunk.
  • Egy darabig biztosan nem terveznek a 2020-as eseményhez hasonló, tizenkét országban rendezett Eb-t, hiszen csak egyszeri alkalomra, a 60 éves évfordulóra döntöttek így.
  • a BL a világ legnagyobb sportversenye. Nagyobb, mint a Super Bowl – több embert érdekel, de nem generál több bevételt, mint az amerikai foci fináléja.
  • Az új, harmadik számú európai kupasorozatban a BL és az EL harminckét csapata mellett szintén harminckettő klub kapna lehetőséget.
  • A tehetős klubok által favorizált Szuperliga a futball halálát jelentené, mert kizárná a kisebb csapatokat a versenyből, tönkretenné az álmaikat, ezért ameddig Ceferin az UEFA elnöke, ez nem fog megtörténni.
  • A mérkőzések manipulálása a futballban olyan, mint a rák.

(Fotó: Europress/AFP/Javier Soriano)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik