Foci

Korábbi manchesteri legenda szólt be Mourinhónak

A Crystal Palace elleni 0-0 után ismét vékony jégen lehet José Mourinho a Manchester United kispadján. A portugál sztármenedzser az elmúlt hetekben picit megnyugodhatott, jöttek az eredmények, a Juventust is sikerült legyőzni, ám a Premier League-ben csak hetedikek, az első helyezett Manchester City mögött már 14 pont a hátrány.

Mourinho a meccs után nekiment a fiatal játékosainak, mondván, a rossz eredmények ellenére lazsálnak és sokat buliznak. Nem a név szerint megszólított játékosok, hanem Rio Ferdinand, az MU korábbi legendája állt bele a történetbe.

Amikor nyilvánosan belekötsz a fiatalokba, hogy a mentalitásuk nem elégséges, milyen eredményt vársz? Azt képzeled, hogy a játékosok majd kiállnak melletted? Vagy inkább az fog történni, hogy az érintett eltávolodik tőled, mert megint őt bántod. Szerintem nem helyes, amikor egy edző ilyen módszerhez nyúl

– mondta a 81-szeres angol válogatott.

Ferdinand szerint ilyen kommentek csak aláássák a játékosok önbizalmát és a csapatszellemet, ez pedig további bukásokhoz, pontveszteséghez vezet majd.

Még az is lehet, hogy igaza van. Nem tudjuk, nem mi dolgozunk velük minden nap. De akkor beszéljék meg őszintén az öltözőben, ne üzengessen nekik a médián keresztül. Ez a szurkolóknál sem jó pont

– így Rio Ferdinand.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik