Foci

Milliókért bérli új stadionját a MOL Vidi az önkormányzattól

Hosszas várakozás után adták át a MOL Vidi új stadionját, a MOL Aréna Sóstót. A magyar bajnok az Újpest elleni győztes meccsel köszöntötte a szurkolókat, az ultrák viszont egy molinóval üzentek a klubnak, majd annak rendje és módja szerint kisétáltak a mérkőzésről.

Percekkel a kezdés után kivonultak a Vidi-ultrák az új stadionból
Különös módját választották a fehérvári ultrák a tiltakozásnak.

Ahogy azt Balogh Attila, a csapat ügyvezetője korábban elmondta, az új stadion egy 13,98 milliárd forintos beruházással valósult meg és már az UEFA szigorított, IV-es kategóriájának elvárásaihoz illeszkedik: 14 200 fős befogadóképességével nagy nemzetközi találkozóknak adhat otthont. Balogh az ünnepélyes sajtótájékoztatón azt is hangsúlyozta, hogy öt plusz ötéves – egy állandó bérletről és egy eseti használatról szóló – keretszerződést írt alá a MOL Vidi FC tulajdonosa, a Fehérvár FC Kft. Székesfehérvár önkormányzatával, amelynek értelmében bérbe veszik a létesítmény sport- és irodai célú részeit.

Ez azt jelenti, hogy a klub folyamatosan bérli a stadion mínusz első szintjén található öltözőket, konditermet, szertárt, rehabilitációs és orvosi helyiséget, a földszinten lévő üzlethelyiséget, múzeumot és jegypénztárt, valamint az első és a második emeleten található irodákat. A pályát és a labdarúgó-mérkőzésekkel összefüggő kiszolgáló helyiségeket eseti jelleggel, meccsnapokon használják.

A Blikk pontos számokat is közölt a megállapodásról, és a lap úgy tudja, hogy a címvédő meccsenként négymillió forintért bérli a létesítményt.

Az önkormányzat jól jár, hiszen ezen felül a klub öt százalékot fizet a stadion névhasználatáért, 10 százalékot pedig a jegy- és bérletbevételekből. Érdekes adat még, hogy a MOL Vidi négyzetméterenként 3000 forintért bérli a sport- és irodai célú építményrészeket.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik