Foci

Óriási bajba került a PSG

Nagy gondban lehet a Paris Saint-Germain, miután a válogatott szünetében két legnagyobb sztárja, Neymar és Kylian Mbappé is megsérült. A brazil válogatott támadója a Kamerun elleni felkészülési mérkőzésen összesen hét percet játszott. A meccsen megdolgozták ugyan az afrikai védők, de komoly sérülés jele nem volt látható. Aztán Neymar egy pocsék lövés után fintorgott, a lágyékához kapott, majd nem sokkal később a földön kötött ki.

Mbappé sokkal rosszabbul járt, a francia támadó Uruguay ellen sérült meg, szintén egy barátságos meccsen. A támadó remek indítást kapott, a kapus mellett is eltolta a labdát, ám végül hatalmasat esett és rettenetesen ért földet. A jobb vállához kapott rögtön és bár megpróbálta folytatni a játékot, le kellett cserélni.

A két sztár állapotáról egyelőre nincs hivatalos bejelentés, viszont a PSG-nek létfontosságú meccse lesz jövő héten a Liverpool elleni a Bajnokok Ligájában. A francia bajnok félelmetes triójából így egyedül Edinson Cavani marad és hogy érzékeltessük, mit veszítene a csapat a kettőssel:

  • A Ligue 1-ban 45 gólt szerzett csapat találataiból 21 a duó nevéhez fűződik, emellett 11 asszisztot osztottak ki.
  • A Bajnokok Ligájában 11 gólból ötöt jegyzett a páros és hármat készített elő.

A Paris Saint-Germain támadójátékát alapjaiban határozza meg a két játékos, egyikük kiválása is óriási érvágás lenne. Mindkettejüké akár végzetes is lehet a BL-álmokra nézve.

Nyitókép: Xavier Laine/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik