Foci

Szalai Ádám emberségből jelesre vizsgázott

22 labdarúgó állt a pályán egynek jutott eszébe, hogy cselekedjen is.

A vasárnap esti 2-0-as győzelemmel zárult magyar-finn Nemzetek Ligája mérkőzés kapcsán  már foglalkoztunk Szalai Ádámmal. Egészen pontosan azzal, hogy amióta Julian Nagelsmann edző irányításával készül és játszik a TSG 1899 Hoffenheimben, egészen káprázatos, világsztárokat maga mögé utasító gól/meccs mutatót tud felmutatni válogatott mezben.

Lista, amely bizonyítja, Szalai Ádám világsztár lehetne
A magyar labdarúgó válogatott középcsatárának több szempontból is emlékezetes marad a vasárnap esti finnverés (2-0).

A magyar labdarúgásban az is mindig kérdés, egy-egy válogatott játékos milyen életet él, milyen példát mutat pályán kívül.

Nos, Szalai esetében arra is kaptunk választ vasárnap este, mennyi empátia, emberség szorult belé.

A találkozót megelőzően a két kezdő tizenegyet szokás szerint a 8-10 éves gyerekek vezették ki a gyepre, és mindvégig előttük álltak mindaddig, amíg eljátszották a nemzeti himnuszokat. Az alig 1-2 fokos hidegben a magyar játékosok hófehér melegítőt húztak a meggypiros mezre, eközben a felvezető apróságok egy szál rövid ujjú pólóban, jobb esetben alatta egy-egy trikóval sorakoztak a csapatok előtt.

A 22 labdarúgó közül egyedül Szalai Ádámnak jutott eszébe, hogy levegye a fehér felsőt és azt az előtte álló kis srácra terítse, mielőtt szegény tüdőgyulladást kap. A gólok mellett ez is kell ahhoz, hogy valaki idővel példaképpé váljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik