Foci

Lovaggá ütötték a Liverpool legendáját

Lovaggá ütötték a Liverpool történetének egyik, ha nem a legnagyobb alakját, Kenny Dalglisht a Buckinhham Palotában. A 67 éves legendát a pályán és pályán kívüli tevékenységéért tüntette ki Károly herceg.

Dalglish játékosként 13 évet húzott le Liverpoolban, ahol hat angol bajnoki címet és három BEK-et nyert, sőt 1983-ban az Aranylabda-szavazáson a második helyen végzett. Játékos pályafutása után a klub menedzsere lett, és éppen ő irányította a csapatot a Hillsborough-i katasztrófa idején, 1989. április 15-én. Dalglish főszereplője lett a tragédia után, számtalan temetésen jelent meg, volt, hogy egy nap négyen. Jelenléte miatt és a történtek feldolgozásában tett érdemeiért nemzeti hőssé vált.

Edzőként három bajnokságot nyert szeretett klubjával, a Blackburn Roversszel pedig egy Premier League-t húzott be 1995-ben.

2011-ben terjesztették fel a kitüntésre, az indoklás szerint rengeteget segített Hilssborough-t követően, illetve a mellrák elleni harcban is fontos szerepe van feleségével közös alapítványának.

Sir Kenny Dalglish 2012-ben vonult vissza végleg az edzősködéstől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik