Foci

Ole Gunnar Solskjaer: Sir Alex Ferguson kivételezett Cristiano Ronaldóval

Az 1996 és 2007 között a Manchester Unitedben futballozó norvég sztárcsatár, Ole Gunnar Solskjaer a La Gazzetta dello Sportnak mesélt a klubnál elöltött időről, kulisszatitokként külön az öltözőben kialakuló hierarchiáról. A nemzetközi médiában anno csak Babaarcú gyilkosként idézett egykori legenda szerint Sir Alex Ferguson más polcon tartotta kedvencét, Cristiano Ronaldót.

Ronaldo kezdetben nagyon megilletődött volt, nem is beszélte a nyelvet. Viszont az edzések előtt és után is 40-40 percet töltött az edzőteremben

– mondta Solskjaer, aki szerint éppen a munkamorálja miatt emelte ki a portugált Ferguson egy olyan közösségben, ahol korábban Eric CantonaDavid Beckham, idővel pedig Ryan Giggs volt a nagy főnök, a szupersztár.

Ferguson Ronaldónál mondta először, hogy ne foglalkozzon a védekezéssel, koncentráljon csak a támadásra. Ezt Cantonának, Beckhamnek és Giggsnek sem engedte meg soha.

Solksjaer a 11 év alatt 366 meccsen játszott a Manchester Unitedben, és 126 gólt lőtt. Legemlékezetesebb találatát az 1999-es Bajnokok Ligája-döntőn szerezte a Bayern München ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik