Foci

Egy 14 éves fiú megcsinálta azt, amiről mindannyian csak álmodunk

Hétvégén egy 14 éves fiú megcsinálta azt, amiről midannyian álmodunk: gólt szerzett hazája, Paraguay legnagyobb rangadóján debütálásként. Fernando Ovelar, a Cerro Porteno tehetsége vasárnap kezdőként kapott lehetőséget az Olimpia Asuncion elleni “Superclasicón”.  A fiatal csatár rögtön a meccs elején betalált, miután Juan Aguilar remek ütemben ugratta ki és pimaszul átlöbbölte a kimozduló kapus mellett, fölött a labdát.

A Cerro Porteno játékosa lényegében élete első mérkőzésén a helyi Ferencváros-Újpest derbin debütált, kezdőként, góllal. Örök emlék marad majd neki.

Ovelar a valaha volt legfiatalabb játékos a paraguayi élvonal történetében,

ám nem az első, aki 14 évesen már profinak állt és gólt szerzett: az amerikai Freddy Adu ugyanezt elmondhatta magáról a DC United játékosaként. A világ legfiatalabb debütálója egyébként a bolíviai elsőosztályban szereplő Mauricio Baldivieso, aki 12 évesen mutatkozott be.

A mérkőzés egyébként 2-2-vel ért véget, valamint egy-egy piros lappal mindkét oldalon. A parázs meccs nem csak a presztízsről szólt, az Olimpia megtartotta hétpontos előnyét a tabella első helyén a Porteno előtt azzal, hogy nem kapott ki.

Nyitókép: cerro.com.py

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik