Foci

Rossi: Dzsudzsák jól játszik és plusz munkát is végez, nem látom okát a mellőzésének

A magyar labdarúgó-válogatott körül gyakorlatilag minden Dzsdudzsák Balázsról szól: ha játszik, azért, ha nem kap meghívót, azért. Mióta Marco Rossi a szövetségi kapitány, egyelőre még nem szerepelt a csapatban az Ittihad Kalba szélsője, de az olasz már többször is elmondta, ha játékban van és jó teljesítményt nyújt, akkor természetesen számol vele is. Ezt ismét elmondta, most az M4-nek.

Mindig is nagyra értékeltem Dzsudzsák Balázs technikai és taktikai tudását, büszkeségét a címeres mezre, a csapatkapitányságra, valamint azt az erőfeszítést, ami egészen az Európa-bajnokságig jellemezte. Eddig nem hívtam be, mert nem volt csapata, nem edzett és nem játszott. De onnantól kezdve, hogy futballozik, jól játszik és tudom, hogy plusz munkát is végez, nem látom okát a mellőzésének. Kedvelem a jó játékosokat, és ha vannak vezérek a csapatban. Nem félek valakitől, aki erős személyisége lévén jó hatása lehet a keretre. Remélem, a jövőben csatlakozhat hozzánk és úgy fog segíteni, erősíteni minket, ahogy azt gondoljuk.

Mindez azért is aktuális, mert november közepén újabb két meccset játszik a Nemzetek Ligájában a magyar csapat, Marco Rossi pedig hétfőn jelöli ki a keretet. Mivel Dzsudzsák viszonylag rendszeresen játszik klubjában, gólokat is szerez, nem kizárt, hogy visszatér a válogatottba.


Szüksége van Dzsudzsák Balázsra a válogatottnak?

Az NL-ben nem sikerült túl jól a legutóbbi két mérkőzés, előbb kikaptunk Görögországban, majd Észtországban játszottunk 3-3-as döntetlent. Rossi szerint túl sok hibával játszottunk, elsősorban védekezésben. Akarat, elhivatottság és motiváció terén kell fejlődnünk, ezt az észtek elleni találkozót követően is elmondta, amikor azt pedzegette, nem mindenki volt ott fejben.

Sajnos pár játékos nem volt a legjobb állapotban. Azóta nem volt lehetőségem személyesen megbeszélni velük ennek az okát, de erről beszélnünk kell a jövőben

– mondta a szövetségi kapitány, aki motivált csapatot akar a pályán látni, amelynek minden egyes tagja tökéletes koncentrál a futball minden egyes aspektusára.

Azt is elmondta, ki az, aki annak ellenére is meglepte, hogy már korábban is tisztában volt a képességeivel: Szalai Ádám, aki Dzsudzsák távollétében a csapatkapitányi karszalagot is megkapta.

Nagyon elégedett voltam vele. Hogy őszinte legyek, meglepett engem. Ő egy vezér és mindent megtesz a csapatért. Segíti a fiatalokat és az egész keretet. A hozzáállása nagyon jó volt, bízom benne, hogy a folytatásban is ugyanilyen lesz.

A magyar válogatott négy forduló után csak a harmadik helyen áll a csoportjában és már nincs esélye a feljutásra a B divízióba. Úgyhogy most arra kell figyelnie, hogy ne essünk ki, és a harmadik hely sem garancia a bennmaradásra, a legrosszabb mérlegű csoportharmadik is kiesik. Az észtek és a finnek elleni hazai mérkőzésekkel zárul számunkra a sorozat.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik