Foci

A Fradi nem kér az Intertotó Kupából

Orosz Pál (orosz pál, )
Orosz Pál (orosz pál, )

A Digi Sport reggeli műsorában vendégeskedett Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. Fókuszban azonban nem a Ferencváros állt ezúttal, hanem az UEFA tervezete, miszerint 2021-ben egy új nemzetközi sorozat indulhat a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mellett – melyből a Fradi köszöni, de nem kér.

Új kupasorozat nyithat utat a magyaroknak Európába
A Bajnokok Ligája és az Európa Liga mellé egy harmadik széria indul a jövőben.

Orosz Pál leginkább azt nehezményezte, hogy az EL presztízse is megkérdőjelezhető, így emellett nem lenne igény egy harmadik sorozatra is.

Amikor ez az egész munka elkezdődött, közel sem erről volt szó. Abból indultunk ki, hogy régebben volt egy BEK, egy KEK és egy UEFA Kupa, és mindegyiknek megvolt a saját presztízse. Jelenleg van egy BL és egy El. Ha valaki kedden és szerdán leül megnézni BL-meccseket, annak csütörtökön ritkán jut eszébe El-meccset is megnézni, hacsak nem a saját nemzetének csapata szerepel. Nem tudjuk, mit kapnánk, nem tudjuk, milyen koefficiens lenne benne, nem tudjuk, milyen pénzek lennének, nem tudjuk, hogyan lenne pozicionálva a piacon. Jelenleg azt látom, hogy még inkább polarizálni akarják az európai klubfutballt. Nem szeretnénk, hogy az UEFA adjon nekünk újra egy Intertotó-kupát. Semmi értelme annak, hogy létrejöjjön egy harmadik verseny, amiben a top öt bajnokságból a hatodik és a hetedik helyezett csapat indul el.

– mondta a ferencvárosi vezérigazgató.

Orosz Pál szerint a legjobb megoldás az lenne, ha 48-ról 64-re növelnék az Európa Ligában részt vevő csapatok számát, így több nemzet is képviselhetné magát.

Nyitókép: MTI fotó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik