Foci

Nagy Ádám nehéz helyzetbe sodorta csapatát, de aztán feltámadt a Bologna

A Bologna a Torinót fogadta hazai pályán az olasz bajnokság 9. fordulójában, Nagy Ádámot ezúttal is a kezdőbe jelölte Filippo Inzaghi. A torinóiak Falque 14. perces bombagóljával kerültek előnybe, majd a második félidőben megduplázták előnyüket, épp a magyar középpályás hibájából: Falque csente le a labdát Nagy lábáról, majd gólt rúgatott Basellivel.

Falque bombagólja:

Majd a Torino második találata:

Bár az Udinese ellen hátrányból fordítva tudott nyerni a Bologna, nem jellemző ebben a szezonban a csapatra, hogy elbírja, ha vezet a rivális, hát még, ha két góllal. Most viszont nem roppant össze az együttes, Santander egy szöglet után szépített, majd Calabresi a 77. percben beállította a 2-2-es végeredményt. Nagy Ádám végigjátszotta a mérkőzést.

A Bologna szépítése:

És az egyenlítés:

Két győzelem mellett ez a második döntetlenje volt a Bolognának, amely így továbbra is a kiesőzóna közvetlen közelében van. A Torino negyedszer ikszelt, ezzel jelenleg a bajnokság döntetlenkirálya.

Az Atalantáé eddig a forduló mészárlása, 5-1-re verték idegenben a Chievót, míg a Lazio nagy nehezen, Immobile és Correa hajrában szerzett góljával nyert a Parma vedégeként. Korábban a Frosinone és az Empoli játszott egy szórakoztató 3-3-as döntetlent.

Eredmények – Serie A, 9. forduló

Bologna-Torino 2-2 (0-1)
Chievo-Atalanta 1-5 (0-2)
Parma-Lazio 0-2 (0-0)
Frosinone-Empoli 3-3 (1-1)

Nyitókép: Jay Barratt – AMA/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik