Foci

Rá sem lehet ismerni a Barcánál ügyetlennek elkönyvelt csatárra

A spanyol válogatott folytatta győzelmi sorozatát a világbajnokság után kinevezett új szövetségi kapitánnyal, Luis Enriquével, és a szenvedő fél ezúttal a legnagyobb sztárja, Gareth Bale nélkül felálló Wales volt.

A Barcánál kevés lehetőséget, viszont sok kritikát kapó, de a Dortmundnál újjászülető Paco Alcácer óriási formában érkezett a meccsre, hiszen a Bundesligában 81 perc alatt szerzett hat gólt,

és Cardiffban is letette a névjegyét, a 8. percben szép gólt lőtt a jobb felső sarokba.

Aztán Suso varázsolta oda a labdát szabadrúgásból Sergio Ramos fejére, aki az ilyen helyzeteket ritkán hibázza el. Még az első félóra sem telt el, és már a harmadik gólt pakolták be a spanyolok, megint Alcácer volt eredményes, aki szemfülesen csapott le a walesi védők hibájára.

A 25 éves csatár spanyol és német források szerint annyira meggyőzte a Dortmund vezetőit, hogy már most 2023-ig szóló szerződést ajánlanak neki.

A második félidőben a Dortmundnál korábban szintén megfordult Marc Bartra szerezte meg első gólját a spanyol válogatottban, majd a legvégén Sam Vokes okozott aprócska örömet fejesével a walesi szurkolóknak.

Luis Enrique irányításával a spanyol válogatott három meccsen 12 gólt szerzett, ennél termékenyebb kezdést csak egy kapitánnyal produkált a csapat, 1934-ben Amadeo García Salazar irányításával 14 gólt sikerült összehozni. Mi szóltunk előre, hogy így lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik