Foci

Tökéletes szabadrúgás Szoboszlaitól, győztes U19-es kezdés az Eb-selejtezőben

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott hazai pályán vívhatja ki a részvételt az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörébe. A mieink a 7-es csoportba kerültek, a mérkőzéseket Magyarországon rendezik, az első két helyezett jut tovább a következő fordulóba. Németh Antal csapata Szlovéniával, Ausztriával és Koszovóval került azonos négyesbe.

A másfél évvel ezelőtt az U17-es Eb-t megjárt csapatra épülő U19-es válogatott első ellenfele Szlovénia volt, az MTK stadionjában rendezett összecsapáson pedig a vendégek szereztek vezetést egy szabadrúgásból a 14. percben. A szlovéneknek volt még két nagy lehetősége a félidőben, Schön pedig kapufát lőtt.

A fordulás után egyértelműen a magyar csapat volt a jobb, a 60. percben pedig az egyenlítés is összejött, a csapatkapitány, Szoboszlai lőtt védhetetlenül a léc alá szabadrúgásból. Nyomott tovább a magyar csapat, a 66. percben pedig jött az újabb gól, Szoboszlai ugratta ki remek ütemben Kisst, aki tökéletesen tálalt Schön elé és már nálunk volt az előny – gyönyörű támadás volt.

Szoboszlai gólja:

A csereként beállt Kiss egy ollózási kísérletnél megsérült a két gólunk között, és ugyan a pályán tudott maradni, a hajrában végül át kellett adnia a helyét Benczének. A magyar csapat közben többször is lezárhatta volna a meccset, illetve a szlovénoknak volt egy ziccere, de több gól nem született a mérkőzésen.

Magyar győzelemmel indult a selejtezőcsoport, ráadásul a másik mérkőzésen Ausztria és Koszovó 0-0-át játszott. A következő meccsünk szombaton lesz, Koszovó ellen.

Eredmény – U19-es Eb-selejtező, 7-es csoport, 1. forduló

Magyarország – Szlovákia 2-1 (0-1)

Gólszerzők: Szoboszlai (60.), Schön (66.) illetve Matko (14.)

A magyar csapat: Ásványi – Kovács K., Mocsi, Csóka, Majnovics – Schön, Szendrei, Bokros, Szoboszlai, Szerető (Kiss T. 58., Bencze 83.) – Tímári (Torvund, 74.). Szövetségi kapitány: Németh Antal

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik