Foci

Székkel vert egy kormányhivatalnokot az orosz focista

Az orosz Zenit Szentpétervár futballistája, Alekszandr Kokorin hétfőn részegen kormányhivatalnokokra támadt Moszkvában. A futballista a Krasnodar középpályásával, Pavel Mamajevvel érkezett meg a főtávosi kávézóba, a dolgozók vallomása szerint illuminált állapotban, de az sincs kizárva, hogy bedrogozva.

Azonnal reagált a történtekre egy hivatalos közlemény formájában, amelyben elismerik, hogy a klub játékosa volt a tettes és büntetést helyeztek kilázásba.

Kokorin tegnapi moszkvai incidensét teljes mértékben elítéljük és mély felháborodást keltett a klubon belül. Egyelőre várjuk a hivatalos ítéletet a hatóságoktól, de számunkra sokkoló, hogy így viselkedett a játékosunk. Át kell gondolnunk a csatár büntetését és jövőjét klubunkban, döntésünkről hírt adunk majd a közeljövőben. Jelenleg a klub és szurkolóink is csalódott, hogy az ország egyik legtehetségesebb játékosa így viselkedett

– áll a közleményben.

A Gazeta szerint amennyiben bűnösnek találják a labdarúgókat, akár öt év börtönbüntetést is kaphatnak. Pavel Kolobkov orosz sportminiszter úgy fogalmazott az ügy kapcsán, hogy a két játékost nem szeretnék többet a válogatottban látni.

Nyitókép: Mike Kireev/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik