Foci

A partjelző helyett Gyurcsót dobták fejbe egy betondarabbal az ultrák

Rájár a rúd a horvát Hajduk Split magyar futballistáira, Futács Márkót áprilisban támadták meg a helyi ultrák, most pedig Gyurcsó Ádám járt rosszul, akit fejbe dobtak egy betondarabbal a bajnokság legnagyobb rangadóján, a Dinamo Zagreb elleni meccsen.

“Nagy ütést éreztem. Nem láttam, hogy mivel találtak fejbe, de nem öngyújtóval, mert az nem üt ekkorát. A többiek azt mondták, kődarab volt. Biztos vagyok benne, hogy nem én voltam a célpont. Már a bemelegítésnél láttam, hogy a játékvezetőket fütyülik, sértegetik, ez esetben is a partjelzőt célozták.

Csak azt nem értem, hogy miért éppen olyankor, amikor áll a játék, és a mi csapatunkból is többen ott vannak a közelében. Amúgy sem normális persze, hogy a bírókat dobálják. Nehéz így játszani, ráadásul éppen támadásban voltunk, mikor elkezdődött a tüzezés”- nyilatkozta Gyurcsó a Nemzeti Sportnak.

A 27 éves szélsőt a 92. percben lecserélték, majd kórházba vitték kivizsgálásra, szerencséjére a súlyosabb sérülést megúszta, de az ütés helyén jókora duzzanat keletkezett. “Én még mindig jobban jártam, mint az a tűzoltó, akinek egy felrobbanó füstbomba leszakította az ujjpercét” – kereste a rá vonatkozó pozitívumot a nem éppen vidám történetben Gyurcsó.

A Hajduk gyászosan kezdte a szezont, 9 meccs alatt csak 11 pontot gyűjtött, így jelenleg a hatodik, és 10 pont a hátránya a Dinamo mögött. A 18-szoros válogatott Gyurcsó 9 meccsen eddig 2 gólt szerzett, a legutóbbi idényben 14 találkozón hatszor volt eredményes, úgyhogy bele kell húznia neki is.

“Nagyon nagy itt a nyomás, a száz százaléknál lejjebb nem adhatod. Sőt néha a győzelem sem elég a szurkolóknak, annak is úgy kell kinéznie, ahogyan ők elvárják. Persze, ugyanakkor az kivételes állapot, hogy idegenbe is rendszeresen elkísér minket 1500-200 ember. Csak a túlkapások nem hiányoznak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik