Foci

BL-selejtező: egy csapat saját magát verte, óriási szerb bravúr

Kialakult a főtábla mezőnye, a vesztesek az Európa Ligában folytatják és akár a magyar bajnok Vidivel is összekerülhetnek.

A vártnál talán nehezebb helyzetbe került a portugál Benfica, miután hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott a PAOK ellen a Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körében. A görögök hazai pályán előnybe kerültek már a 13. percben, innentől kezdve azonban megverték magukat.

Előbb egy szöglet után egyenlített a portugál csapat, majd a kapus, Paszalakisz hozott össze egy büntetőt az ellenfélnek: egy neccesen hazafejelt labdát bevetődve benntartott a pályán, az ellenfél csatára megszerezte azt, hogy aztán Paszalakisz buktatta, Salvio pedig berúgta a tizenegyest. Még az első félidőben jött az újabb Benfica-gól, Pizzi volt ezúttal eredményes, hogy aztán az 50. percben újabb gólt szerezzen a Benfica tizenegyesből, Salvio volt ismét az ítélet végrehajtó. Matos még kiállíttatta magát, a PAOK számára így hiába indult szépen a visszavágó, az Európa Ligában folytatja, a Benfica megy a BL-be.

Az összefoglaló:

Óriási bravúrt hajtott végre a Crvena zvezda: a belgrádi klub a 0-0-s első meccs után kétgólos hátrányba került Salzburgban, innen tudott egyenlíteni és idegenben lőtt több góljának köszönhetően bejutott a Bajnokok Ligájába. Az 1991-es BEK-győztes a sorozat 1992 óta íródó, újkori történetében először szerepel a főtáblán.

Az összefoglaló:

A legsimább dolga a PSV Eindhovennek volt, amely az idegenbeli 3-2-es sikerét követően otthon 3-0-ra verte a fehérorosz BATE-t.

Eredmények – BL-selejtező, 4. forduló, visszavágók

PAOK Szaloniki (görög)-Benfica (portugál) 1-4 (1-3)
Továbbjutott: a Benfica, 5-2-es összesítéssel.

PSV Eindhoven (holland)-BATE Boriszov (fehérorosz) 3-0 (2-0)
Tj.: a PSV Eindhoven, kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.

Salzburg (osztrák)-Crvena zvezda (szerb) 2-2 (1-0)
Tj.: a Crvena zvezda, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal.


A BL-csoportkör mezőnye:

Real Madrid (spanyol, címvédő), Atlético Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Valencia CF (spanyol), Manchester City (angol), Manchester United (angol), Tottenham Hotspur (angol), Liverpool FC (angol), Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), Schalke 04 (német), Hoffenheim (német), Juventus FC (olasz), Napoli (olasz), AS Roma (olasz), Internazionale (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Olympique Lyon (francia), AS Monaco FC (francia), Lokomotiv Moszkva (orosz), CSZKA Moszkva (orosz), FC Porto (portugál), Sahtar Donyeck (ukrán), Ajax (holland), PSV Eindhoven (holland), Viktoria Plzen (cseh), Club Brugge (belga), Galatasaray (török), Young Boys (svájci), AEK Athén (görög), Benfica (portugál), Crvena zvezda (szerb)

A sorsolást csütörtökön 18 órakor rendezik Monte-Carlóban.

Nyitókép: Pedro Fiuza / NurPhoto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik