Foci

Négy piros lapot osztottak ki a Premier League-ben

Miután a Wolves feltartóztatta szombaton kora délután a Manchester Cityt, újabb négy mérkőzést rendeztek a Premier League-ben. A játékvezetők pedig nem unatkoztak:

három mérkőzésen 4 piros lapot mutattak fel késő délután.

Sorrendben az első kiállítás a Bournemouth-Everton meccsen történt. A 2-2re végződő meccsen Richarlison veszítette el a fejét, Adam Smith-szel koccantotta össze a homlokát, amiért a játékvezető kiállította. Azért Smith-t sem kell félteni, Theo Walcott lerántásáért rögtön kiszórta a bíró az angol védőt, mivel az Everton csatára tiszta gólhelyzetben lépett volna ki. Gólok és kiállítások terén is döntetlen született.

Gól nem esett a Huddersfield-Cardiff találkozón, ám Jonathan Hogg összeszedte a hazaiaktól a mérkőzésre jutó piros lapot, miután elgurult a győgyszere és földre taszította ellenfelét.

Szintén jutott egy kiállítás a Southampton-Leicester City meccsre is, ez azonban “csak” két sárga lap révén történt. A mérkőzés egyébként sokáig 1-1-re állt, majd Harry Maguire a 92. percben befejelte a vendégek győztes gólját.

Ha pedig győzelem, megszerezte Unai Emeryvel első sikerét az Arsenal. Pedig alaposan ráijesztett az Ágyúsokra a West Ham, amikor a 25. percben Marko Arnautovic vezetést szerzett a vendégeknek.

Sokáig viszont nem örülhettek a Kalapácsosok, öt perc alatt egyenlített a hazai csapat, miután Hector Bellerín beadását Alex Iwobi lőtte kapuba. Ezután is bőven meccsben volt még a West Ham, de az Arsenalba érkező cserék. Alexandre Lacazette és Lucas Torreira új lendületet hoztak a támadójátékba és előbb egy öngóllal, majd a szintén csereként beálló Danny Welbeck góljával behúzták a mérkőzést.

Eredmények – Premier League, 3. forduló

Arsenal–West Ham United 3–1
Gólszerző: Monreal 30., Diop 70. – öngól, Welbeck 93., ill. Arnautovic 25.

AFC Bournemouth–Everton 2–2
Gólszerző: J. King 74., Aké 79., ill. Walcott 56., M. Keane 66.
Kiállítva: A. Smith 61. ill. Richarlison 41.

Huddersfield–Cardiff City 0–0
Kiállítva: Hogg 63.

Southampton–Leicester City 1–2
Gólszerző: Bertrand 52., ill. D. Gray 56., Maguire 92.
Kiállítva: Højbjerg 77.

Wolverhampton Wanderers–Manchester City 1–1
Boly 57., ill. Laporte 69.

Nyitókép: Dan Istitene/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik