Foci

A vébén ott lehetett, de most megkapja a 14 hónapos eltiltását a kokainnal bukó támadó

Ismét életbe lépett Paulo Guerrero, a perui labdarúgó-válogatott csapatkapitányának 14 hónapos eltiltása, melyet egy svájci bíróság májusban átmeneti jelleggel felfüggesztett.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bejelentése szerint a svájci szövetségi törvényszék megszüntette az eltiltás ideiglenes felfüggesztését, melynek köszönhetően a támadó pályára léphetett a nyári, oroszországi világbajnokságon.

Mindez azt jelenti, hogy a 34 éves Guerrero egészen addig nem szerepelhet klubcsapata, a brazil Internacional mérkőzésein, amíg le nem jár a büntetése, vagy nem módosítják a nemzetközi Sportdöntőbíróság elmarasztaló ítéletét.

Guerrero szervezetében egy múlt október, Argentína elleni világbajnoki selejtező után találtak kokainszármazékot. Az eset miatt a FIFA először egy évre függesztette fel a játékjogát, de később megfelezte a büntetést, amely így május 3-án lejárt.

Ezt követően a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) súlyosbításért, míg a 84-szeres válogatott játékos felmentésért fellebbezett a CAS-nál. Ügyvédei azzal érveltek, hogy Guerrero véletlenül szennyezett teát fogyasztott, másrészt a stimuláns nem volt teljesítménynövelő hatású. A CAS május közepén 14 hónapra súlyosbította a csatár eltiltását, így jelen állás szerint januárig nem futballozhat.

A svájci bíróság májusban amiatt függesztette fel a csatár eltiltását, mert rengeteg hátrány érte volna amiatt, ha nem léphetett volna pályára a vb-n, miután mind a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), mind a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) annak ellenére marasztalta el, hogy megállapította: nem szándékosan követett el doppingvétséget.

Peru a világbajnokságon a csoportkörben búcsúzott, Guerrero az Ausztrália elleni győztes meccsen gólt szerzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik