Foci

A Honvéd leigazolta a PSG és a Liverpool korábbi csatárát

Kisebbfajta szenzáció, ami Kispesten történt, lévén korábban ilyen magas szinten futballozó, még jó korban lévő támadót nem foglalkoztatott magyar klub.

A kispesti klub honlapja hivatalosan is közölte, hogy megszületett a megállapodás a 29 esztendős David N’Goggal.

N’Gog az a támadó, aki a Paris Saint-Germainben nevelkedett, 61 mérkőzést játszott a PSG színeiben a francia első osztályban, de 19 évesen már a 1,5 millió fontért a Liverpool játékosának vallhatta magát. Annak idején a Pool tartalékcsapatában pont Németh Krisztiánnal versenyzett azért, hogy az első csapatnál is számításba vegyék őket. A franciának sikerült.

A 190 centiméter magas támadó a Premier League-ben 99 mérkőzésen 12 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott, míg az angol második ligában 48 találkozón volt tizenegyszer eredményes. Később játszott Franciaországban, Görögországban és Skóciában is,

a szabadon igazolható középcsatár két évre kötelezte el magát a Honvédhoz.

Miután a Honvéd jó pénzért eladta az NB I leggólerősebb támadókettősét, az olasz Davide Lanzafamét és Eppel Mártont, George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa az mondta, találniuk kell még egy, vagy két erősítést jelentő támadót.

Hemingway: Ha adnának nekem is 5 milliárdot, minden évben a BL-ben játszanánk
A magyar focista szerinte túl sokat képzel magáról, a klubvezetőkről pedig rosszabb a véleménye, mint az edzőkről. Orbán Viktort az elmúlt 100 év legzseniálisabb politikusának tartja, klubja mégsem profitált ebből a szimpátiából. Interjú George F. Hemingwayjel, a Honvéd tulajdonosával.

Nos, sikerült. Davide helyett ezúttal alighanem David lesz a közönségkedvenc Kispesten.

David N’Gog adatai, statisztikája:

Született: 1989. április 1.
Állampolgárság: francia
Mezszám: 89
Poszt: csatár
Korábbi klubjai: PSG, Liverpool, Bolton, Swansea, Reims, Panioniosz, Ross Country
A francia első osztályban: 48 mérkőzés, 11 gól, 5 gólpassz
Az angol első osztályban: 99 mérkőzés, 12 gól, 11 gólpassz
Az angol másodosztályban: 61 mérkőzés, 11 gól, 3 gólpassz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik