Foci

Kifizették a világrekord összeget a Chelsea által kiszemelt kapusért

Kedden már elterjedt a pletyka, hogy a Chelsea labdarúgócsapata kivásárolja a szerződéséből Kepa Arrizabalagát, az Athletic Bilbao 23 éves kapusát, szerdán pedig a baszk klub hivatalosan is bejelentette, hogy a játékos kifizette ezt az összeget. Spanyolországban az a szokás, hogy ezt a ligának fizetik, a La Liga pedig ezután utalja el a klubnak a pénzt, így történt Neymar esetében is tavaly nyáron.

Kepa világrekordot jelentő 80 millió euróért hagyja el a baszk csapatot.

A Chelsea még nem jelentette be az érkezését, de ez vélhetően csak idő kérdése, a brit lapok már kész tényként írták korábban, hogy szerdán orvosira érkezik Angliába. Mindez azt is jelenti, hogy Thibaut Courtois elhagyja majd a csapatot, őt a Real Madriddal hozták hírbe és állítólag a belga nem jelent meg az edzéseken a héten. A Real Madrid fizet a játékosért, valamint Mateo Kovacicot kölcsönadja a Chelsea-nek.

A Premier League-csapatok csütörtökig igazolhatnak, aztán bezár számukra a piac.

Az egyszeres spanyol válogatott Kepa a bilbaói klubnál nevelkedett, 2016-tól védi a felnőttcsapat kapuját. A télen kis hírján a Real Madrid igazolta le, ám végül maradt és hosszabbított, ekkor emelték fel ennyire a kivásárlási árát. Az eddigi rekordot a brazil Alisson tartotta, akiért július 72,5 millió eurót fizetett a Liverpool az AS Romának.

Nyitókép: Yegor Aleyev\TASS via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik