Foci

A Juve és a Milan megkötik a nyár legfurcsább üzletét

Frissítünk!

Idő közben a csapatok hivatalosan is bejelentették az átigazolásokat.

Alighanem a nyár legfurcsább üzletét bonyolítja le a két olasz rivális, a Juventus és az AC Milan. Emlékezhetünk rá, tavaly nyáron Leonardo Bonucci közölte, hogy nem bír tovább együtt dolgozni Massimiliano Allegri vezetőedzővel, ráadásul a Real Madrid ellen elveszített BL-döntő szünetében állítólag eléggé leszidta a hibázó Andrea Barzaglit, Paulo Dybalát pedig – hangsúlyozzuk, állítólag – fel is pofozta. Akkor még 1-1-re állt a meccs, a Juve végül 4-1-re kikapott.

Hogy a BL-döntő szünetében történtekből mi igaz és mi nem, azt nem tudhatjuk, de Bonuccit tényleg eladta a Juventus, az AC Milan 40 millió eurót fizetett érte. Csapatkapitány lett, egy Juve elleni gólt pedig önkívületben ünnepelt meg, Torinóban meg is utálták emiatt sokan.

Sem Bonuccinak, sem a Milannak nem úgy sikerült az előző szezon, ahogy azt eltervezték, idő közben a családja is visszaköltözött Torinóba, a 31 éves, olasz válogatott védő, aki idő közben rendezte viszonyát Allegrivel, pedig már visszavágyott a Juvéhoz.

És bármilyen meglepő, a Juventus belement az üzletbe.

Méghozzá nem is akármilyen játékosok érkeznek a Milanhoz cserébe. A milánói együttes végleg megszerezte a nagy ígéretnek tartott, 24 éves védőt, Mattia Caldarát, illetve kölcsönben, kivásárlási opcióval megkapják Gonzalo Higuaínt is.

Hivatalosan még nem jelentették be az üzletet, ugyanakkor már Bonucci és Higuaín is átment a kötelező orvosi vizsgálaton, erről a klubok is hivatalosan is hírt adtak. Úgyhogy igen, végbemegy a nyár legfurább üzlete.

Fotó: Facebook/AC Milan/Juventus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik