Foci

Gyurcsó, Sallai és Gulácsi csapata továbbjutott, kizúgott a DAC

Gyurcsó Ádámmal a kezdőjében vágott neki a bolgár Slavia Szófia elleni, idegenbeli visszavágónak a horvát Hajduk Split, amely hazai pályán 1-0-s előnybe került. Bár már a hetedik prcben cserélnie kellett a vendégek edzőjének, a pályára küldött Juric nem sokkal később nagyon fontos gólt szerzett, amivel lényegében el is dőlt a továbbjutás. A továbbiakban még két-két gólt szereztek a csapatok, a Hajduk végül kettős győzelemmel jutott tovább. Gyurcsó 65 percet játszott, Futács Márkó nem volt a keretben.

A Sallai Rolandot pihentető APOEL ugyan 2-0-ra kikapott az észt Flora otthonában, de az első meccsen 5-0-ra nyert, így elég simán jutott tovább.

Kalmár Zsolt, Vida Máté és Vida Kristopher is kezdett a Dunaszerdahelyben, utóbbi gólt is szerzett a Dinamo Minszk ellen, azonban a DAC 4-1-re elveszítette ezt a mérkőzést, így összességében 7-2-vel bukta el a párharcot.

Gulácsi Péter is pihenőt kapott, az RB Leipzig ugyanis 4-0-s előnyt dolgozott ki otthon a svéd Häcken ellen. A lipcseiek idegenben 1-1-et játszottak, a várakozásoknak megfelelően tükörsimán jutottak tovább a harmadik selejtezőkörbe.

Eredmények – Európa Liga-selejtező, 2. kör, 2. mérkőzés

Slavia Szófia (bolgár) – Hajduk Split (horvát) 2-3 (1-1)
Továbbjutott: a Hajduk Split, kettős győzelemmel.

Flora (észt) – APOEL (ciprusi) 2-0 (2-0)
Továbbjutott: az APOEL, 5-2-vel.

Dinamo Minszk (fehérorosz) – DAC 4-1 (1-0)
Továbbjutott: a Dinamo Minszk, kettős győzelemmel.

Häcken (svéd) – RB Leipzig (német) 0-1 (0-0)
Továbbjutott: az RB Leipzig, 5-1-gyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik