Foci

A focivébé legnagyobb szenzációját szállította, mégis lelép a kapitány

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság egyik, ha nem a legnagyobb szenzációja volt, hogy még az első csoportfordulóban Mexikó 1-0-ra legyőzte a címvédőként érkező Németországot. Az amerikai csapat aztán Dél-Korea ellen is nyert, a svédektől viszont kikapott, így Brazíliával került össze, a nyolcaddöntőben 2-0-ra kikaptak.

Bár a szövetség szeretett volna hosszabbítani vele, Juan Carlos Osorio, a mexikói válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, távozik.

Erről pénteken késő este jelentetett meg egy közleményt a mexikói szövetség, a felek oda-vissza megköszönték egymásnak az együtt töltött időszakot. Az 56 éves kolumbiai szakember 2015 októberében vette át az irányítást, 52 mérkőzésből 33-at nyert meg az irányításával Mexikó kilenc döntetlen és tíz vereség mellett. A közvélemény egyébként már többször elváltotta volna, amikor például a centenáriumi Copán 7-0-ra kikaptak Chilétől, vagy mikor nem bírtak Jamaicával az Arany Kupa elődöntőjében. Játékosai azonban mindig kitartottak mellette.

https://twitter.com/miseleccionmxEN/status/1022961473050554368

A neve felmerült már az Egyesült Államok és Kolumbia szövetségi kapitányi posztjával kapcsolatban és maga Osorio sem titkolta, hogy érdekli ez a két lehetőség. A világbajnokság előtt arról beszélt, hogy európai klubcsapatoktól is vannak ajánlatai, úgyhogy vélhetően nem sokáig lesz munka nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik