Foci

Túl nagy az eufória Cristiano Ronaldo miatt és ez nem jó

A nyár legnagyobb volumenű üzlete volt, hogy Cristiano Ronaldo a Real Madridból a Juventusba szerződött, ezzel egy csapásra visszahelyezte a térképre a Serie A-t. A nagy hurráhangulatban azonban van egy ember, aki próbál két lábbal a földön maradni. Massimiliano Allegriről, a Juve vezetőedzőjéről van szó.

Cristianónak hihetetlen nagy nemzetközi tapasztalata van, biztosan sokat fog nekünk segíteni. De óvatosnak kell lennünk: túl nagy most körülöttünk az eufória és ez nem annyira jó. Ez a szezonunk nehezebb lesz, mint a többi.

Allegri szerint az ellenfelek is felszívják majd magukat. A Juventus a legutóbbi hét bajnoki szezonban aranyérmes volt és a kupát is zsinórban negyedszer vitték haza, ez már épp elég motivációt adhat a riválisoknak, ráadásul leigazolták a világ egyik legjobb játékosát, úgyhogy a tréner sokkal keményebb mérkőzésekre számít.

Cristiano Ronaldo visszahelyezheti az olasz futballt a térképre
A Serie A hosszú évek óta agonizál, ám a portugál szupersztár érkezése minden korábbinál nagyobb esély a feltámadásra. Az egykor lesajnált bajnokságból egy új, a legjobbaknak és a szponzoroknak is megfelelő állomás lehet.

Idő közben az is eldőlt, hogy Veronában játszhatja majd Ronaldo első tétmeccsét a Juventusban, augusztus 19-én a Chievo otthonában kezdi a bajnoki szezont a címvédő.

Nyitókép: Bian peng / Imaginechina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik