Foci

Juventus-Fradi meccs lesz

A labdarúgó női Magyar Kupa-címvédője javában készül az augusztus 18-i bajnoki rajtra és eközben extra ellenfélre lelt.

Dörnyei Balázst, a Ferencváros női labdarúgó-csapatának vezetőedzőjét 2015 végén választották be az Európai Klubok Szövetségének (ECA) női labdarúgás bizottságába. Ennek köszönhetően tudta összehozni a Juventus női csapata elleni találkozót még 2017 novemberében, Firenzében, a szervezet bizottsági ülésén és workshopján.

Erről szólna a sportdiplomácia.

Így lehet, hogy miközben a női Magyar Kupa-címvédője javában készül az augusztus 18-i bajnoki rajtra, eközben lehetősége nyílik arra, hogy július 29-én, vasárnap, 19.00-kor a Torino megyében található Vinovo városában az olasz bajnoki címvédő Juventus női labdarúgócsapatával játsszon felkészülési mérkőzést.

A Juventus igazi topcsapat, gond nélkül nyerték meg az erős klubokból álló olasz bajnokságot. Kerete kizárólag nemzetközileg jegyzett olasz és légiós válogatott játékosokból áll, míg nálunk sajnos nem számíthatok felnőtt válogatottjainkra, mivel a Balaton-kupán szerepelnek ezen a héten. Így viszont roppant fiatal csapattal indulunk Torinóba. A Juventus nyitott volt az együttműködésre, a mérkőzésen kívül is szeretnénk még egyéb szakmai lehetőségekről is beszélni velük. Nem jellemző, hogy egy magyar női csapat hasonló kaliberű együttessel játszik, ez a nálunk folyó munka, valamint a Ferencváros elismerése is. Szeretném megköszönni Máté Bálint kollégám segítségét abban, hogy ez a mérkőzés létrejöhetett

– mondta vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs a fradi.hu oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik