Foci

Világrekordáron lehet új kapusa a Liverpoolnak

A Liverpool Echo értesülései szerint az AS Roma és a Liverpool labdarúgócsapatai megegyeztek egymással, így az angolok megkezdhetik a tárgyalásokat a brazil válogatott kapussal, Alisson Beckerrel.

A lap úgy tudja, hogy világrekordot jelentő 75 millió eurót fizet majd a játékosért a liverpooli klub.

Már jó ideje beszédtéma a liverpooli kapushelyzet, ami akkor csúcsosodott ki, amikor a német Loris Karius két gólt is összepotyázott a Real Madrid ellen elveszített Bajnokok Ligája-döntőben. Karius egy előszezoni mérkőzésen is nagyot hibázott, amiből gólt kapott csapata, Jürgen Klopp akkor még megvédte.

A brazil válogatott a világbajnokság negyeddöntőjéig jutott, a 25 éves Alisson napjaink egyik legjobb és legkeresettebb kapusa. Az Internacionaleban nevelkedett, 2016-ban igazolta le az AS Roma, az olaszok 7,5 millió eurót fizettek érte. Egyik kulcsembere volt, hogy a rómaiak eljutottak a BL-elődöntőbe, ahol épp a Liverpool állította meg őket.

Eddig Gianluigi Buffonért fizették ki a legmagasabb összeget, 2001-ben bő 51 millió euróért lett a Juventus játékosa. Alisson honfitársa, Ederson Moares a második a sorban, őérte 40 milliót fizetett a Manchester City tavaly nyáron.

Fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik