Foci

A szép foci egyik úttörője lett a Chelsea edzője

Olasz vált olaszt a Chelsea-nél, a kirúgott Antonio Conte helyett Maurizio Sarri érkezik a londoni csapathoz. A hír egyáltalán nem meglepő, hiszen hetek óta lehetett tudni Conte távozásáról is, és arról is, hogy az utóbbi években a Napolinál dolgozó Sarri lesz az utódja.

Az 59 éves Sarri három évre írt alá az előző idényben az ötödik helyen záró, így az Európa Ligában induló Chelsea-hez. A korábban bankárként Londonban és Zürichben is dolgozó, edzőként többek között a Pescarát, Arezzót, Veronát, Empoli irányító Sarri az egyik legszebben játszó csapatot csinálta a Napoliból,

amely az előző idényben sokáig esélyesnek tűnt arra, hogy megtörje a Juventus egyeduralmát, de a hajrára a rövid kispad miatt teljesen kifulladtak a kulcsemberek.

A Chelsea-nél ennél várhatóan több variációs lehetősége lesz, bár kérdés, milyen változások lesznek a keretben, Eden Hazard-ról például azt hallani, hogy a Real Madrid 170 eurót sem sajnálna érte. Könnyen lehet, hogy Sarri ismét együtt dolgozhat majd korábbi játékosával, Gonzalo Higuaínnal, aki Cristiano Ronaldo érkezése után nem biztos, hogy epizódszerepre vágyik a Juventusnál, viszont a torinói klub még szép pénzt láthat az eladásából.

A Chelsea július 23-án az ausztál Perth Glory ellen játssza első felkészülési meccsét, majd augusztus 5-án már az angol Szuperkupáért lép pályára a Manchester City ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik