Foci

A Barca megszabadulhat a világbajnokság felfedezettjétől

Az FC Barcelona és a kolumbiai válogatott hátvédje, Yerry Mina kiváló világbajnokságot zárt. Ugyan az első csoportmérkőzésen nem lépett pályára, de utána Kolumbia minden mérkőzését végigjátszotta, három mérkőzésen három gólig jutott. 2018 januárjában igazolt Spanyolországba, azonban a kezdőcsapatban nem tudott stabil helyet kiharcolni magának, mindössze öt spanyol bajnokin és egy Király Kupa-meccsen jutott szóhoz.

A következő idényben sem biztos a helye, pedig az oroszországi tornán ő a Barca keretének legeredményesebb játékosa.

Maradása azután vált igazán kétségessé, hogy a spanyol bajnok a napokban bejelentette Clement Lenglet érkezését, így Mina könnyen negyedik opcióvá válhat a posztján.

Mindig próbálom a legjobbamat nyújtani, bárhol, vagy Barcelonában vagy máshol. Jelenleg boldog vagyok ott, ahol vagyok. Hol szeretnék majd lenni? Valahol, ahol elegendő lehetőséget kapok, ahol hisznek bennem. Nem volt olyan könnyű beilleszkedni, mint azt sokan képzelnék. Egy álmom vált valóra, hogy a Barcelonához igazoltam, de voltak nehéz pillantok. Néha úgy éreztem, hogy csak csúszok lefele a lejtőn, nem úgy sikerültek mindig a dolgok, ahogy elképzeltem

vallott Mina a tavalyi évéről.

Azt is elmondta, hogy rossz érzés volt a televízióban nézni csapatát, miközben ő otthon volt. Elhatározta, hogy elkezd külön is edzeni.

A világbajnokság elő mérkőzésén csalódott és mérges voltam, mivel régebben még a Palmeirasnál alapember voltam. Isten megadta nekem a lehetőséget, hogy bizonyítsak a tornán, próbáltam vele élni is

Bárhogy lesz, a világbajnokságon sikerült bizonyítania a tehetségét. A hírek szerint az angol bajnokságban szereplő Everton szeretné is leigazolni, sőt állítólag már meg is tették az első, 24 millió eurós ajánlatukat.

Beke Zsombor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik