Foci

Németországból igazolt magyar játékost a DAC

Bejelentette hivatalos honlapján a Dunaszerdahely labdarúgó-csapata, hogy végleg megvásárolta korábbi kölcsönjátékosát, Kalmár Zsoltot a német élvonalbeli RB Leipzigtől.

A magyar középpályás 2014-ben igazolt Győrből a lipcsei klubhoz, amelynél azonban nem váltotta meg a világot. Az elmúlt idényben kölcsönben szerepelt a DAC-ban, ahol viszont annyira elégedettek voltak vele, hogy végleg szerették volna megszerezni. Ez össze is jött, mivel a két csapat meg tudott egyezni, így Jan Van Daele, a dunaszerdahelyiek sportigazgatója boldogan jelentette be az átigazolás tényét.

Az egyéves ittléte alatt beváltotta a hozzá fűzött reményeket, olyan erőssége volt a csapatunknak, amilyet kerestünk. Nagyrészt neki köszönhető a fantasztikus bronzérmes helyezésünk és huszonöt éves szünet után a nemzetközi kupaszereplés kivívása. Zsolttal hároméves szerződést kötöttünk, és bízunk benne, hogy továbbra is húzóember lesz a Fortuna Liga legfelsőbb helyeiért folytatott küzdelemben, akárcsak a Slovnaft Cup mérkőzésein, nem utolsósorban pedig az Európa-liga keménynek ígérkező selejtezőjében.

Kalmár mellett a napokban szerződést kötött a Dunaszerdahellyel Vida Máté is, őt a magyar élvonalból kieső Vasastól hozta el a DAC.

Kiemelt fotó: fcdac.sk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik