Foci

A szövetség már Leekens utódját keresi?

Nem titok a magyar válogatottnál, hogy erősen inog a pad Georges Leekens szövetségi kapitány alatt. A belga szakemberrel pocsékul indult az év, négy mérkőzésből háromszor vereséget szenvedtünk és csak egy döntetlenre futotta, sorrendben KazahsztánSkóciaFehéroroszország és Ausztrália volt a mieink ellenfele.

Nagyítóval kell keresni az olyan tragikus kezdést, mint Leekensé
A közelmúltban Gellei Imre, Csank János és Egervári Sándor is ugyanúgy indított, mint a belga kapitányunk. Még a végén ismét lesz egy pótselejtezős, netán egy szerethető csapatunk?

A szurkolók már Ausztrália ellen sem nagyon voltak kíváncsiak a válogatottra, a szövetségnél pedig állítólag elkezdtek kutakodni új kapitány után. A Nemzeti Sport beszámolója szerint bár nincs napirenden Leekens leváltása, jelöltek azért már vannak.

Az egyik szakember, aki szóba került Joan Carillo. A spanyol edző a Videotonnal 2015-ben bajnoki címet szerzett, ezután az Almería, a Hajduk Split, majd a Wisla Kraków csapatát irányította, ám a lengyelektől szerdán távozott.

Másik jelöltként felmerült egy régis ismerős neve: Marco Rossi. A 2017-ben bravúrral bajnoki aranyat szerző Budapest Honvéd edzője a Dunaszerdahely vezetőedzőjeként is nagyot alakított, a szlovák bajnokság bronzérmét megszerezve nemzetközi kupaszereplésre készül a DAC-cal.

Az olasz szakembert nehéz elképzelni, hogy el lehet csábítani új csapatától, Carillónak pedig még nincs válogatott tapasztalata, így vélhetően – ha egyáltalán valóban jelöltek a kapitányi posztra – nem változtat az MLSZ és kitart Leekens mellett.

A magyar válogatott eredménysora Leekensszel

2018.03.23.: Magyarország – Kazahsztán 2-3 (1-3)
2018.03.27.: Magyarország – Skócia 0-1 (0-0)
2018.06.06.: Fehéroroszország – Magyarország 1-1 (1-1)
2018.06.09.: Magyarország – Ausztrália 1-2 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik