Foci

60 milliós brazilt igazol a Manchester United

A Manchester United labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett az ukrán Sahtar Donyeckkel Fred átigazolásáról. A 25 éves középpályás jelenleg a brazil válogatottal készül a világbajnokságra, ő is tagja a végleges, 23 fős keretnek.

A brit sajtó azt írja, közel 60 millió euró lesz a játékos vételára.

Fred brazil klubokban nevelkedett, majd két évet töltött az Internacional felnőtt csapatában, 55 mérkőzésen nyolc gólja volt, két állami bajnoki címet nyert az együttessel. 2013-ban érkezett Donyeckbe, amellyel tíz trófeát nyert eddig, közte három bajnoki címet. 156 mérkőzésen 14 gólja van.

Fred igazi boksz to boksz középpályás, kellő dinamizmust adhat majd a United játékának, nem mellesleg kiváló bal lába van. Sokan a Manchester Cityben futballozó Fernardinhóhoz hasonlítják és állítólag Pep Guardiola tetszését is elnyerte, amikor a brazil az angolok ellen játszott a BL-ben. Elég nagy szüksége lesz rá a Manchester Unitednek, Michael Carrick ugyanis visszavonult, Marouane Fellaini pedig minden bizonnyal távozik.

Volt egy doppingügye, a 2015-ös Copa Américán adott pozitív mintát, amely miatt egy évre eltiltották, de csak olyan meccseken nem játszhatott, melyeket a dél-amerikai szövetség rendezett.

Nyitókép: Oli SCARFF / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik