Foci

Jürgen Klopp: Mi vagyunk a Liverpool, tökösen kell játszanunk a BL-döntőben

A Liverpool labdarúgócsapata próbálja megakadályozni abban a Real Madridot, hogy zsinórban harmadszor is megnyerje a Bajnokok Ligáját. Erre a kijevi fináléban lesz meg a lehetősége Jürgen Klopp csapatának, a német edző pedig tudja is, mi kell a sikerhez.

Például ahogyan a Manchester City ellen játszottunk, az volt az igazi tökös foci. Egy mérkőzésen több száz döntő pillanat van, de a legfontosabb, hogy mi ne azt várjunk, hogy valami történjen, hanem csapjunk le azonnal, amikor lehetőségünk nyílik rá

mondta pénteki sajtótájékoztatóján Jürgen Klopp.

A Borussia Dortmunddal két bajnoki címet is nyert, 50 éves szakember korábban a BL-döntőbe is eljutott a BVB-vel, 2-1-re kaptak ki végül a Bayern Münchentől. Úgyhogy ő is karrierje első sikerére hajt a legrangosabb európai kupában.

Még sosem juttattam a csapatomat zsinórban a BL-döntőbe, úgyhogy nem tudom, milyen lehet a hangulat a Real Madridnál, mekkora rajtuk a nyomás. De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy mi vagyunk a Liverpool. Azért vagyunk itt, mert mi vagyunk a Liverpool. A klub DNS-ébe bele van kódolva, hogy nagy dolgokért harcoljon.

A Bajnokok Ligája döntőjét szombaton 20.45-től rendezik a kijevi Olimpiai Stadionban, a meccset Magyarországon az M4 Sport közvetíti. A találkozó játékvezetője a szerb Milorad Mazic lesz.

Bajnokok Ligája-döntő

Kijevi Olimpiai Stadion, Játékvezető: Milorad Mazic (szerb)

Real Madrid – Liverpool 20.45


Várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Navas – Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal – Kroos, Casemiro, Isco, Modric – Ronaldo, Benzema

FC Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson – Henderson, Milner, Wijnaldum – Mané, Firmino, Szalah

Ajánlott videó

Olvasói sztorik