Foci

Mutatjuk a hétvége legfurcsább gólját

Egészen döbbenetes gól született a vasárnap délutáni Cabinteely-Galway United mérkőzésen. Az ír másodosztályú bajnokin már 2-0-ra vezettek a vendégek, amikor Ryan Tadhg kapus az unásig ismert trükkel próbált időt húzni: megvárta, amíg közel ér az ellenfél játékosa és csak az utolsó pillanatban vette kézbe a labdát.

Csakhogy Eoin Stokes nem hagyta magát bolonddá tenni csak úgy, hanem agresszíven odacsúszott a kapusnak. Minimális kontakt történt, Tadhg reklamált és a cipőfűzőjével molyolt, azonban egy kulcsfontosságú dolog elkerülte a figyelmét: a játékvezető nem fújt a sípjába.

Mivel Stokes mozdulatát nem ítélte szabálytalannak, ezért nem lett volna szabad másodjára is kézbe vennie a labdát a kapusnak. Ezt viszont lefújta a spori, vagyis egyik pillanatról a másikra ahelyett, hogy a Galway játékba hozta volna a labdát, a Cabinteely jöhetett közvetett szabadrúgással.

Luke Clucas résen volt a vendégektől, kikapta a kapus kezéből a labdát, elvégezte a szabadrúgást, Keith Dalton pedig az üres kapuba lőtt.

A szemfüles gól azonban nem volt elég, a Galway így is nyerni tudott 2-1-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik