Foci

Vittek: Holman Dávidnak a magyar válogatottban a helye

Remek szezont zárt Pozsonyban Holman Dávid, a Slovan Bratislava magyar középpályása. Robert Vittek szlovák válogatott legenda a DIGI Sport híradójának azt mondta, szerinte a középpályásnak helye lenne a magyar válogatottban. Holman Dávid pedig értékelte az idényét.

Dávid egyike a kulcsjátékosainknak. Amikor nyáron szóba került, hogy ide jöhet, én egyértelműen javasoltam a szerződtetését. Debrecenben egy csapatban szerepeltünk, és már ott is nagyon kedveltem a játékát. A Slovannál a mérce nagyon magas, de ő folyamatosan fejleszti magát, itt pedig húzóember lett. Véleményem szerint a magyar válogatottban is helye lenne

– állítja Robert Vittek, aki még most is vezeti a szlovák válogatott örök-góllövőlistáját 23 találattal. A 36 éves legenda csereként szerepelt a bajnokság záró meccsén.

Biztos, hogy nem volt rossz szezonom, de szerintem tudok ennél jobbat. Könnyen befogadtak, nyilván ehhez hozzásegített, hogy Robert Vittekkel együtt futballoztam Debrecenben. Ő óriási legenda, ennek megfelelően teljesen máshogy kezelik, mint a többi játékost. Nyilván a teljesítményemmel és az edzéseken kellett elsősorban bizonyítanom, és kiharcolnom a bizalmat. Ami biztos, hogy egy nagyon jó társaságunk van itt a Slovannál

– nyilatkozta Pozsonyban – a Slovan-Zilina (3-2) meccs után – a Sport24-nek Holman Dávid.

Holman Dávid a záró mérkőzés előtti napon tagja lett Georges Leekens bő válogatott keretének. A 25 éves játékos kész a debütálásra.

Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy már itt számításba vettek. Nyilván mindenkinek az az álma, hogy felhúzza a címeres mezt, bízom benne, hogy ez megadatik majd nekem is. Aki a válogatott mezt magára öltheti, annak szerintem mindegy, hogy milyen poszton fog játszani. Az önmagában egy élmény, mindent ki kell tenni a pályára, és meg kell mutatnia magát az embernek.

 

Kiemelt fotó: skslovan.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik