Foci

Mourinho: Nem könnyű olyan csapat ellen, amely kilenc játékossal védekezik

A Manchester United vezetőedzője, José Mourinho érthető módon csalódottan nyilatkozott az FA Kupa döntője után, melyet a Vörös Ördögök 1-0-ra elveszítettek a Chelsea ellen. A portugál edző szerint a londoniak nem érdemelték meg a sikert.

Úgy vélem, mi voltunk a jobb csapat, de a foci műr csak ilyen. Nem volt könnyű dolgunk Lukaku nélkül egy olyan csapat ellen, amely kilenc játékossal védekezik. A Chelsea okos volt, tudta, hogy Lukaku és Fellaini nélkül nem tudunk akkora nyomást gyakorolni, így 8-9 játékossal a tizenhatos előtt dominálhattak és ez feküdt az előre ívelt labdákhoz is. Gratulálok nekik, de szerintem nem érdemeltek győzelmet.

– mondta a találkozó után Mourinho.

Jóllehet bántónak tűnnek a szavak, ám a portugál edző hangsúlyozta, nem akarja bántani korábbi csapatát.

 

A Manchester United vezetőedzője vagyok, tisztelnem kell az ellenfelünket és nem csak azért, mert korábban dolgoztam ott, hanem azért is, mert a jövőben is találkozunk majd. Minden vereség fáj, de úgy érzem, mindent megtettünk a siker érdekében. Nincs hiányérzetem.

Mourinho keserűsége persze érthető, a Manchester United az idei kiírásban nem nyert trófeát, az FA Kupa volt rá az utolsó esély.

Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik