Foci

Sokkolta a focistákat az ultrák támadása, nem akartak játszani

A francia másodosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásában az AC Ajaccio és Bese Barnabás klubja, a Le Havre egymás között szerette volna eldönteni, ki játszhat osztályozót az élvonal 18. helyén végző Toulouse ellen.

A meccsre azonban nem került sor pénteken, mert az Ajaccio drukkerei ezt megakadályozták.

A korzikai csapat mintegy 150 szurkolója pirotechnikai eszközöket, valamint köveket bevetve támadta meg a Le Havre buszát a stadion környékén.

Az incidens során egy rendőr kisebb sérülést szenvedett, és nem úszta meg a Le Havre busza sem, egy eldobott rakéta ugyanis tönkrevágta a jármű légkondicionáló berendezését, ráadásul kormányozhatatlanná is vált.

“A játékosok csak arra vágynak, hogy hazamenjenek, mert sokkolta őket az eset. A meccs elhalasztása logikus döntés, lelkileg nem vagyunk olyan állapotban, hogy pályára lépjünk. Ez egy példa nélküli eset”

– nyilatkozta Oswald Tanchot, a Le Havre edzője.

Amikor az Ajaccio-játékosok meghallották, mi történik a stadionon kívül, kivonultak meccsszerelésben, hogy beszéljenek a Le Havre focistáival, de a vendégeknek nem volt sok kedvük egyezkedni, inkább megvárták, míg érkezik egy használható busz, és azzal a reptérre hajtottak.

Az új időpontot gyorsan ki kell majd tűzni, mert szerdán elvileg már az osztályozó első meccsét kellene lejátszani.

A nyitóképen rendőrök védik a Le Havre buszát. Fotó: PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik