Foci

Dárdai Pál: Istenien muzsikáltunk

A szombati, Lipcse elleni 6-2-es vereség ellenére mindenki elégedett Berlinben. A Hertha BSC tizedik helyen végzett a a német bajnokságban, ami ugyan gyengébb a tavalyinál, de az előre kitűzött célnak megfelelő.

Van még hova fejlődnünk, de a kitűzött cél az volt, hogy az első tízben végezzünk, ennek ugye megfeleltünk. Meg lehet nézni, a hozzánk hasonlóan  a nemzetközi kupában induló kiscsapatok közül a Köln kiesett, míg a Freiburg csak az utolsó fordulóban csikarta ki a bennmaradást. Hozzájuk képest mi istenien muzsikáltunk

– értékelte csapata teljesítményét Dárdai Pál a Nemzeti Sportban. A tizedik helyet a berliniek Mallorcán ünneplik, az elnöktől a fitneszedzőn át mindenkit elvitt a klub egy kis kikapcsolódásra, láthatóan mindenki elégedett.

Dárdai különösen, hiszen az a csapat, amelyet még utánpótlás edzőként U15-ben irányított és mindent megnyert velük, jelenleg már U19-es, és a Borussia Dortmund kiverésével országos döntőt játszik a Schalke ellen – soraiban Ifjabb Dárdai Pállal.

Ha neyrenek, beigazolódik Dárdai négy évvel ezelőtti jóslata, hogy ők lehetnek a berlini Aranygeneráció.

A Hertha nem tartozik a tehetős egyesületek közé. Ha eladunk valakit, a befolyó összeggel körbenézhetünk a piacon, de nem a legmagasabb polcon. Tavaly John Brooks szerződött Wolfsburgba, érte 18 millió eurót kaptunk, most Michell Weiser igazol Leverkusenbe 12 millióért. Egy-két tehetségre futja, de klasszisra nem. Ezért van az, hogy amit tudunk, házon belül megoldunk, csak akkor veszünk játékost, ha az ő posztján nincs saját „termés”. Ha a fiatalok beérnek, szövögethetünk merészebb álmokat is

– avatta be az olvasókat a Hertha prudens játékospolitikájába Dárdai. A Hertha vezetőedzője elmondta azt is, hogy amikor az Augsburg elleni meccsen pályára küldte élete első Bundesliga meccsére 19 éves Ifjabb Dárdai Pált, nem a fiát látta benne, hanem a Hertha egyik játékosát, akiről úgy vélte, kétgólos hátrányban lendíthet csapatán és tehet azért, hogy kiegyenlítsenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik