Foci

Nikolics Nemanja jobban keres, mint Ibrahimovic

Az amerikai bajnokságokban nyílt lapokkal játszanak a csapatok: közzéteszik ugyanis a játékosaik fizetését. Az MLS játékos-szakszervezete nyilvánosságra hozta a mostani fizetéseket, ebből pedig kiderül, hogy

a liga 17. legjobban kereső játékosa a válogatottságot nemrég lemondó Nikolics Nemanja, aki az 1,7 millió dolláros alapfizetése mellett a bónuszokkal együtt 1,906 millió dollárt keres szezononként, valamivel többet, mint 503 millió forintot. Ez jobb, mint Zlatan Ibrahimovic Los Angeles-i gázsija (1,5 millió).

A Chicago Fire csatára mellett a magyarok közül a New Engladet erősítő Németh Krisztián 1,007 millió, a Washingtonban futballozó Stieber Zoltán 999 ezer 999 dollárt keres, míg a Sporting Kansasben a szezonban három gólt szerző Sallói Dániel ezekhez képest visszafogott összeget kap, 81 ezer 625 dollárt.

Az MLS legjobban kereső focistája a torontói Sebastian Giovinco, aki 7,115 millió dollárt visz haza. Rajta kívül még négyen keresnek legalább 6 milliót. A legkevesebb a dallasi Jesus Ferreira fizetése, ő 54 ezer 500 dollárt kap.

Aki végignézné az MLS-fizetéseket, itt megteheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik