Foci

A Juve tönkreverte a Milant a kupadöntőben

A Juventus labdarúgócsapata nyerte az Olasz Kupát, miután a szerda esti, római döntőben 4-0-ra legyőzte az AC Milan csapatát.

A Juve az első csapat a sorozat történetében, amely zsinórban négyszer ért a csúcsra.

Az első félidőben nem esett gól az Olimpicóban, aztán az 56. percben beindult a Juventus: ekkor egy szöglet után Benatia fejelt a kapuba. Nem sokkal később Costa lövését védte be Donnarumma, majd a 64. percben újra hibázott a fiatal kapus, kiejtette a labdát, Benatia pedig a hálóba kanalazta azt, végleg eldöntve ezzel a meccset. A folytatásban még Kalinic fejelt a saját kapujába, így nyert 4-0-ra a Juventus.

Az összefoglaló:

A torinóiak nem kaptak gólt a mostani kupaszezonban. A csapat a nyolcaddöntőben szállt be a küzdelmekbe, a Genoát 2-0-ra verték, a Torinót szintén, az Atalanta ellen kétszer nyertek 1-0-ra az elődöntőben, majd jött a Milan elleni 4-0.

Ez volt a klub 13. kupagyőzelme, ez toronymagasan a legtöbb. Az AS Roma a második az örökrangsorban, nekik kilenc kupaaranyuk van. A Milannak a mostani a tizennegyedik döntője volt, de csak ötször nyertek eddig, legutóbb 2003-ban.

A Juventusnak alighanem zsinórban a negyedik duplázás is összejön, mivel lényegében zsebben a sorozatban hetedik bajnoki cím is. A Napoli ugyan pontszámban még befoghatja a fennmaradó két fordulóban a torinói csapatot, de mivel az egymás elleni eredményeik megegyeznek (mindkét csapat 1-0-ra nyert a másik otthonában), így a gólkülönbség dönt majd köztük, márpedig ebben a mutatóban a Juve 16 góllal jobban áll.

Eredmény – Olasz Kupa-döntő

Juventus – AC Milan 4-0 (0-0)

Gólszerzők: Benatia (56., 64.), Costa (61.), Kalinic (76. – öngól)

Nyitókép: Massimiliano Ferraro/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik