Foci

A Bayer elviszi Dárdai egyik legfontosabb játékosát

Egy fordulóval a német labdarúgó-bajnokság vége előtt a Bayer Leverkusen az ötödik helyen áll, van még esély a Bajnokok Ligája-indulásra is, de az biztos, hogy minimum az Európa Liga-selejtezőben érdekelt lesz a csapat. Így már el is kezdték az építkezés a következő szezonra, kedden pedig jött a bejelentés:

megszerezték Dárdai Pál egyik alapemberét, Mitchell Weisert a Hertha BSC-től.

A 24 éves játékos a pálya több pontján is bevethető (a legtöbbször jobboldali védőt játszott), ebben a szezonban 24 bajnokin játszatta őt Dárdai, 23-szor kezdőként. Csapata egyik legjobbja a meccsosztályzatok alapján.

https://twitter.com/bayer04_en/status/993803469046808576

Weiser öt évre ír alá Leverkusenben. A Hertha egyébként nagyon jó üzletet csinált vele, 2015-ben ingyen szerezték meg a Bayern Münchentől, most a transfermarkt.com szerint 12 millió euróért adták el a játékjogát.

Egy támadó is elhagyja a Herthát: Julian Schieber szerződése a nyáron lejár és nem hosszabbít, új kihívások elé néz. A most 29 éves játékos még 2014 nyarán csatlakozott a berliniekhez a Borussia Dortmundtól, de két komoly térdsérülése is volt, emiatt az utóbbi időszakba nalig játszott. Ebben az idényben két bajnokin lépett pályára.

Nyitókép: SOEREN STACHE / DPA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik