Foci

Elbukták a bajnoki címet, mégis csodás példát mutattak

Kevés annál jobb érzés lehet a futballban, mikor egy játékos 1-1-es állásnál a 89. percben gólt szerez, és ezzel bajnokká teszi a csapatát. Jean-Pierre Nsame, a svájci Young Boys játékosa már ismeri ezt az érzést, hiszen a Luzern elleni hétvégi meccsen szó szerint aranyat érő gólt lőtt csereként beállva.

A lefújás után hatalmas ünneplés vette kezdetét, ami érthető, hiszen a berni klub szurkolói 1986 óta, vagyis 32 éve vártak arra, hogy a csapat bajnokságot nyerjen.

Így kell ünnepelni, ha a csapatod 32 év után bajnokságot nyer
A svájci csapat szurkolói nem bírtak magukkal.

Az elmúlt éveket a Basel uralta a svájci bajnokságban, amely zsinórban nyolcszor végzett az élen, most azonban fejet kellett hajtania a Young Boys előtt, amely a Barcelonához hasonlóan négy körrel a vége előtt révbe ért.

A bázeliek gyönyörű példát mutattak, amikor Svájc legnépszerűbb lapjában egy egészoldalas hirdetésben gratuláltak a Young Boysnak. “Kérlek vigyázzatok a kupára, jó állapotban szeretnénk visszakapni” – állt a gratuláció mellett a szövegben.

FC Basel bought a full-page ad in one of Switzerland’s most popular newspapers to congratulate Young Boys Bern on winning the league

 A nyitóképen a Young Boys szurkolói ünnepelnek. Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik