Foci

Nem vágyik vissza a Barcába a magyar focista

Tajti Mátyás pár éve került ki a Barcelona akadémiájára, ahol két évet töltött el, majd 2016 nyarán Málagába szerződött, a szezon végén az élvonalból kieső együttes tartalékcsapatánál játszik a spanyol negyedosztályban. A szerdai Nemzeti Sportban jelent meg vele egy interjú, amiből megtudjuk, hogy örül a folyamatos játéklehetőségnek, és bár nem az álmok netovábbja a negyedik liga, jól érzi magát ott, ahol van, mert ott is fejlődhet.

Aztán megkérdezték tőle, visszavágyik-e a Barcába:

Meglepő lesz, amit mondok, de egyetlen porcikám sem kívánja, hogy ott futballozzak. (…) Barcelonában nemcsak a pályán kellett küzdenem, hanem a magánéletben is. Irtózatos harcot folytattam azért, hogy elfogadtassam magam, és hogy egyáltalán befogadjanak. Bevallom, kudarcot vallottam. S mielőtt megkérdezné, nem csináltam semmi olyat, ami miatt nem barátkoztak velem. Mégis kiközösített emberként éltem ott

– mondta a szezonban 27 mérkőzésen pályára lépő 19 éves középpályás, akit a családja lendített át a nehéz időszakon.

Egyébként megkapta a lehetőséget a revansra, a Málaga U19-es csapatával megnyerte a bajnokságot, kupadöntőt játszhatott, utóbbiban 4-1-re verték a Barcelona akadémiai együttesét.

Szeretne majd azért előrébb lépni a karrierje érdekében, akár a következő szezont a másodosztályban töltő Málagánál. Ha a fejlődése megkívánná, akkor akár haza is térne egy szezonra, de inkább külföldön boldogulna. Édes érzés volt Tajtinak utána azok szemébe nézni, akik kiközösítették.

Szóba került egyébként a válogatott is, azt mondta, Bernd Storck nem kedvelte.

Korábban kaptam, akkor Bernd Storck még az utánpótlás-válogatottnál dolgozott, valamiért nem lettem a kedvence. Ezt nem is titkolta. Azokat favorizálta, akiket úgymond ő fedezhetett fel, én pedig a Barcelona futballistájaként érkeztem az edzőtáborba, és ezt a helyzetet sehogyan sem tudta kezelni. Nem mondanám, hogy kiváló pedagógus volt.

Fotó: Tajti Mátyás/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik