Foci

Lehet, hogy az olaszok megtalálták az új szövetségi kapitányukat

Óriási meglepetésre az olasz labdarúgó-válogatott nem jutott ki a 2018-as világbajnokságra. Ez mindössze másodszor történt meg a csapattal, legutóbb az 1958-as vébén nem voltak ott.

Bár Giam Piero Ventura szövetségi kapitány nem akarta elvinni a balhét, azaz nem mondott le, novemberben kirúgták őt. Azóta Luigi Di Biagio ugrott be a barátságos meccsekre, a szövetség pedig keresi az utódot, akit májusban neveznének ki. Olyan nevek röpködtek a sajtóban, mint Roberto Mancini, Antonio Conte és Claudio Ranieri, ám a jelek szerint nem hármójuk közül kerül ki végül a szövetségi kapitány.

Hanem Carlo Ancelotti lesz az.

Az 58 éves szakember a Corriere Dello Sport cikke szerint hétfőn találkozott Roberto Fabbricinivel, a szövetség elnökével és Alessandro Costacurta alelnökkel egy római hotelban és másfél órán át beszélgettek. Bár hivatalos papírok még nem kerültek elő, a hírek szerint felajánlották neki az állást, évi 5 millió eurót keresne. Ez kevesebb, mint amit a Bayerntől kapott, viszont szabad kezet kapna.

Most már minden az edzőként olasz, angol és német bajnok, háromszoros BL-győztes Carlo Ancelottin múlik. Akinek egyébként 1995 óta tartó edzői karrierje során még nem volt szövetségi kapitány.

Fotó: Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik