Foci

Nem várt helyről kapott kritikát az MLSZ

A Nemzeti Sport Erwin Koemannal készített interjút, mégpedig Budapesten, a Duna-parton. A 2008-10 között a magyar labdarúgó válogatott kispadján húsz mérkőzésen (7 győzelem, 4 döntetlen, 9 vereség) ülő holland szakember feleségével turistaként, városnézésre érkezett hazánkba.

Koemannak momentán nincs állása. Bár a Southampton és az Everton másodedzői teendői után követhette volna bátyját a holland válogatott edzői stábjába, de újra vezetőedzőként dolgozna, ezért nem vállalta a munkát.

erwin koeman (erwin koeman)
Erwin Koeman Fotó: europress

Ahogy fogalmazott, egy értelmes feladat kedvéért bárhova elutazna a világban. Szóba került a magyar labdarúgó-válogatott és annak belga szövetségi kapitánya is. Georges Leekens helyzetét Koeman nem tartja egyszerűnek, kiváltképp, mert két vereséggel kezdett, amely okán érzése szerint a belga szakember elvesztette a szurkolók szimpátiáját, és értelemszerűen a játékosok bizalma is megingott benne.

Azt hiszem, Leekens helyett talán jobb lett volna fiatalabb, erőtől duzzadó trénert választani, ő ugyanis a pályája végén jár

– fogalmazott meg kritikát az MLSZ kapitányválasztásával kapcsolatban a 31-szeres holland válogatott labdarúgó.

(Fotó: 24.hu/ Bielik István)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik